Op bezoek in het bos

Birgit Van Houcke/ oktober 10, 2017

Deze week is het de week van het bos. Daarom ging het derde leerjaar vandaag op ontdekking in het bos De Mote. In de klas leerden we hier ook al heel wat over, zoals welke dieren, bomen en planten je kan terugvinden in een bos.

De leerlingen uit het derde leerjaar zagen in het bos verschillende dieren: een eekhoorn, eenden, spinnen, insecten, … Daarnaast ontdekten ze ook heel wat verschillende soorten bomen, planten en paddenstoelen.
In het bos zelf stonden we eventjes stil. We luisterden en roken aan allerlei elementen uit de natuur.

We maakten ook leuke afdrukken van bladeren en gingen op zoek naar de naam van verschillende bomen. We sloten het bosbezoek af met een bijpassend lied: Ploem de pluimstaart.

Het was zeker en vast een leerrijke namiddag!

Share this Post