Alles op wieltjes

Ann Depuydt/ november 10, 2017

Op woensdag 8 november 2017 begon het thema “alles op wieltjes”.
Tijdens de turnles mochten we rijden met de fietsjes, daarna kwam de waarneming aan bod waar we even stil stonden bij het exploreren met de zintuigen. We luisterden ook naar enkele verhalen, maar het ene verhaal was zeer toepasselijk bij de leefwereld van de kleuters. Het verhaal ging over Karel en zijn nieuwe vriendje Mick. Zij werden nieuwe vriendjes, ook de kleuters van onze klas maakten in het begin van de week de situatie uit het boek mee. Verder hebben wij nog even stil gestaan met welk vervoermiddel we naar school komen. Vervolgens hebben we nog met auto’s door de verf gereden en ook een themalied (“Ri-ra-riets, wij rijden met de fiets”) kon zeker niet ontbreken!
Op vrijdag namiddag had ik mijn instrumenten meegebracht en hebben we samen muziek gemaakt.

De eerste week was voor mij alvast geslaagd, tot volgende week waar 3 beren en Goudlokje centraal staan.

Vele groetjes,

Juf Emmeline (Stagiaire)

Share this Post