weekverslag 6 tot 10 november

Fien De Jonckheere/ november 10, 2017

Beste mama en papa,

Maandag hadden de kindjes veel te vertellen over de voorbije vakantie. Ik ben er zeker van dat dat weekje iedereen deugd gedaan heeft. Nu kunnen we er weer tegenaan gaan met opgeladen batterijtjes.

Deze week hebben we de woorden ‘vis’ en ‘poes’ geleerd. De nieuwe letters waren ‘v’ en de tweeklank ‘oe’. Het blijft belangrijk om ELKE DAG te oefenen. Alleen zo geraken de kinderen op dreef.

Tijdens de rekenlessen hebben we de hoeveelheid 6 gesplitst. Ook het optellen en aftrekken tot 6 hebben we ingeoefend. Vandaag krijgen de kinderen hun gele rekenboekje mee naar huis. Daarin mogen ze inoefenen tot 6. NIET VERDER! Dit is een aanbod ; geen verplichting. We kijken uit naar volgende week om de hoeveelheid 7 onder de loep te nemen.

Meer en meer gaan de kinderen van het eerste leerjaar aan hoekenwerk doen. Daarin mogen ze op een speelse manier de gegeven leerstof inoefenen. Na een bepaalde tijd schuiven de groepjes door en zo doorlopen alle kinderen het hele circuit. Ze vinden dit heel fijn!

Tijdens de knutselles hebben we een gezichtje in 3D geknutseld. De resultaten mogen gezien zijn!

De kinderen kregen vandaag een brief mee ivm de voorleesweek.  Indien je je geroepen voelt om te komen voorlezen, gelieve dan het ingevulde briefje maandag terug mee te geven. Waarvoor dank!

Fijn weekend,
Juf Fien

Share this Post