Sprookjesproject: Goudlokje en de drie beren (deel1)

Ann Depuydt/ november 17, 2017

Op maandag 13 november begon het thema “Goudlokje & de 3 beren”, ’s morgens werd het sprookjesthema geopend door de sprookjes fee. Daarna gingen we direct aan de slag, we gingen experimenteren met echte stukjes beren. Het experiment werd onze strook van onze berenkroon. Verder hebben we ook naar het verhaal van “Goudlokje & de 3 beren” geluisterd. Tijdens een levensbeschouwelijke activiteit hadden we het over de gevoelens. Vervolgens hebben we nog een berenkop versierd met froezelpapier om onze kroon helemaal af te maken en ons resultaat mag er best wezen ? . Op woensdag mochten de kleuters genieten van een tik tak aflevering in thema, de kleuters hadden ogen te kort. Verder hebben we het verhaal ook nagespeeld met enkele kleuters als hoofdpersonages. Tot slot hebben we de laatste dag samen berenpap gemaakt en de pap lekker opgesmuld. We hielden een klein feestje om het afscheid toch wat leuk te maken.

Mijn stageperiode zit er jammer genoeg al op, juf Ann gaat volgende week nog een weekje verder met het thema “Goudlokje & de 3 beren”.

Ik dank jullie alvast voor het vertrouwen in mij, als stagiaire.

Vele groetjes,

Juf Emmeline

   

 

Share this Post