weekverslag 20 nov. – 24 nov.

Veerle Decock/ november 24, 2017

Beste mama en papa,

Deze week was het voorleesweek. Hartelijk dank aan alle vrijwilligers die ons leuke verhaaltjes kwamen vertellen in de klas. De kinderen vonden dit schitterend!
We hebben tijdens de taallessen 2 nieuwe woordjes geleerd : ‘weg’ en ‘muur’. Daarbij kwamen natuurlijk ook de nieuwe letters/klanken ‘w’, ‘g’ en ‘uu’. Sommige kinderen zijn al aardig op weg om goeie lezertjes te worden. Deze week zijn we ook gestart met het lezen in groepjes. Elke woensdag komen heel wat ouders / grootouders ons helpen om meer leeskansen te geven aan alle beertjes en molletjes. Hartelijk dank daarvoor! Sommige van de (groot)ouders kunnen niet elke week komen helpen, waarvoor alle begrip! Maar mag ik u wel vriendelijk vragen om ten laatste tegen de maandag door te geven of je al dan niet kunt komen. Dan kan ik alle kinderen op voorhand in groepjes verdelen en verloopt het lezen heel vlot.
Tijdens de rekenlessen zijn we al bezig met optellen en aftrekken tot 8. Ook deze week krijgen de kinderen de kans om extra in te oefenen in het gele rekenboekje ; geen verplichting, enkel een aanbod!!!
Eindelijk…. de eerste zwemles! Wat hebben we daar naar uit gezien. En, de gezichtjes spreken boekdelen. De foto’s vind je op de website.
Volgende week krijgen de beertjes eventjes een andere juf voor de klas. Juf Hanne loopt stage bij ons voor een weekje. We zien er naar uit en wensen haar veel succes toe!

Fijn weekend,
juf Veerle

Share this Post