weekverslag 27 november tot 1 december

Fien De Jonckheere/ december 4, 2017

Dag mama en papa,

Deze week hebben we terug ons beste beentje voorgezet. Tijdens de leeslessen leerden we het woord ‘ijs’.  Ook de nieuwe klank ‘ij’ werd ingeoefend.

Tijdens de rekenlessen zijn we aan de slag gegaan met de hoeveelheid 9.  Nu is het belangrijk dat de bewerkingen (optellen en aftrekken) geautomatiseerd worden.  Daarom is regelmatige inoefening heel belangrijk.  De kinderen krijgen geregeld hun gele oefenboekje mee naar huis.  Daarin mogen ze vrij oefenen tot 9.  Leg er wel de nadruk op dat het ook netjes moet zijn.  Wanneer het iets moeilijker lukt, dan kunnen ze steeds teruggrijpen naar de getalbeelden, of kunnen ze stempelen in de lucht.  Dit kan een grote hulp zijn.

Deze week komen de Sint en piet op bezoek.  We zijn nu druk bezig met het thema ‘de Sint’ uit te werken in de klas.  Onze hartjes beginnen al heel wat sneller te slaan…  Zou de Sint ook aan mij denken?  Wat zou hij voor mij meebrengen uit de grote speelgoedfabriek?  Spannend hoor!

Vandaag krijgen de kinderen een briefje mee in verband met de nieuwjaarsbrieven.  Wil je dit invullen en morgen terug meegeven aub?  Dank daarvoor!

Op woensdag lezen we voor de laatste keer dit jaar in groepjes. Daarna volgen de proefjes en dan gaat het lezen niet door.  Gelieve daar rekening mee te houden.

Geniet van het weekend!
Juf Bieke

Share this Post