Weekverslag 4 tot 8 december

Fien De Jonckheere/ december 19, 2017

Dag mama en papa,

Weeral een weekje voorbij… En wat voor eentje. We kregen hoog bezoek deze week. De Sint en zijn pieten waren ons niet vergeten. Dit jaar kwamen ze naar ons toe met zijn helikopter. Wat waren we allen onder de indruk. Hij had voor ieder een lekkere verrassing bij. En natuurlijk ook nog enkele leerrijke spulletjes voor in de klas.

Maar, we hebben toch ook weer heel veel bijgeleerd deze week. De nieuwe woordjes zijn ‘school’ en ‘vier’.en de nieuwe klanken ‘sch’ en ‘ie’. Het lezen begint ook vlotter en vlotter te lukken. Vanaf nu moeten we stilletjes aan proberen af te stappen van het spellend lezen. We kunnen daarbij de letters langzaam aan elkaar rijgen en zo traagjes het woord te zeggen. Vergeet niet om elke dag opnieuw eventjes te oefenen.

Ook bij rekenen gaat we vlotjes vooruit. Nu rekenen we al tot 10. Ook dit weekend krijgen de kinderen hun rekenboekje mee naar huis om een beetje te oefenen. Het is belangrijk dat de oefeningen nu beetje per beetje geautomatiseerd worden. Dit kan enkel door veelvuldig inoefenen.

Volgende week is er een proevenweek. We herhalen heel veel in de klas ; thuis studeren is niet nodig in het eerste leerjaar. We bereiden de kinderen grondig voor in de klas. Zorg er enkel voor dat de kinderen genoeg slaap hebben. Frisse hoofdjes zijn goud waard.

Vanaf volgende week beginnen we aan het schrijven van de nieuwjaarsbrieven.  Wil je aub met uw kind een ZWARTE balpen (geen stift!!!) meegeven?  Dank daarvoor.

Vergeet niet ; volgende vrijdag, 15 dec. is er kerstmarkt.  De kinderen hebben echt hun best gedaan om leuke dingen te knutselen.  Hopelijk mogen wij jullie allemaal verwelkomen!  We zien er naar uit!

juf Bieke

Share this Post