Terugblikken op een schitterend 2017

Loïc Hustinx/ december 22, 2017

Beste leerling, ouder, sympathisant….

Dit voorwoord zal ik niet helemaal vullen met mijn nieuwjaarswensen, daarvoor is er veel te veel nieuws vanuit onze school ‘ De Tweesprong ‘.

Het eerste trimester van het huidige schooljaar was een fantastisch boeiende periode. De tijd snelde voorbij…..

We trapten – in beide vestigingen – het schooljaar af op woensdag 30 augustus. Alle ouders en leerlingen werden op deze avond onthaald in de nieuwe klas. De leerkrachten hadden hun klas terug omgetoverd tot een gezellige leef – en leerplek. De nieuwe schriften en werkboeken lagen klaar voor de kersverse leerlingen….

We waren nog maar pas enkele dagen ver in het fonkelnieuwe schooljaar en de fiere grootouders werden in de feesttent in Handzame getrakteerd op leuke optredens van hun kleinkinderen …. alsook op heerlijk dampende koffie en lekker gebak. ’s Avonds organiseerden we een bar op de traditionele avondmarkt. Hier waren de weergoden ons niet echt zeer gunstig gezind…… De Bietenstoet vertrok terug op onze school in Handzame … wat waren onze leerlingen weer schitterend verkleed.

Om de ouders van onze beginnende lezertjes en rekenaars uit klas één wegwijs te maken in de didactische aanpak werden zij uitgenodigd op woensdag 20 en 27 september. Met een volle zak goede tips vertrokken ze allen weer huiswaarts.

De wafelverkoop in Handzame was terug een groot succes… We kijken reikhalzend uit naar de resultaten van dit initiatief in Edewalle. De oudervereniging zette enkele extra versnaperingen in het aanbod.

Op zaterdag 21 oktober mochten klein en groot genieten van een schitterend schoolfeest in Edewalle. In deze herfstige dagen werd er heel wat gegriezeld door onze kinderen.. dit tot groot jolijt van onze bezoekers die de talenten van onze kinderen mochten aanschouwen op het podium. Hierover werd gedurende de avond nog lang nagepraat bij een heerlijk winterbarbecue….een pracht van een dag !

Op de ‘ loop eens langsavond ‘ van 26 oktober kregen de ouders van onze kleuters en het eerste leerjaar de kans om met de klasjuf de evolutie van hun oogappel te bespreken. Een zeer waardevol initiatief in het belang van de verdere ontwikkeling.

Na een verkwikkende herfstvakantie waren de batterijen terug opgeladen en vol geestdrift nodigden we de grootouders van onze kinderen in Edewalle uit voor een overheerlijk ontbijt. Nadien werd er tijd en ruimte gecreëerd om met hun kleinkinderen ‘pictionary‘ te spelen…..

Ook de komst van ‘Sint & Piet‘ ging niet geruisloos voorbij … we waren zeer tevreden dat ze in hun drukke agenda tijd konden vrijmaken om onze klassen te bezoeken.

De kerstmarkt in Handzame verliep terug gezellig. Hier werden o.a. prachtige knutselwerkjes van de kinderen en personeel tentoon gespreid. Dit alles in badend in een ambiance van knetterend vuur, sfeervolle verlichting,…

We hebben het eerste trimester afgerond met de traditionele rapportbespreking waar we – in overleg met de specifieke ouder – oog hebben voor de talenten van elk kind en positief toekomst bieden waar het niet steeds even vlot verloopt.

Gedurende het tweede trimester gaan we van start met de heraanleg van de speelplaats in Edewalle, worden ontbijtmanden verkocht en een eetfestijn georganiseerd door de ouderverenigingen in Handzame en Edewalle, zijn er loop eens langs avonden en …

Om af te sluiten toch nog even mijn wensen voor het komende jaar!
Voor allen …… veel fijne momenten, vele onbezorgde en onbezonnen dagen, waardering en respect in 2018.

Enthousiaste groet!
Jan De Wit

Share this Post