De Eerste Wereldoorlog

Birgit Van Houcke/ januari 24, 2018

In het derde leerjaar loopt het thema ‘Hoe was het nu ook alweer?‘ in de lessen wereldoriëntatie ten einde. Tijdens deze lessen leerden we enkele zaken uit het verleden. We zagen enkele ‘historische zaken’ in de omgeving van de school, we leerden iets meer over de Eerste Wereldoorlog,… Juf had ook enkele zaken mee die gebruikt werden tijdens de oorlog zoals een gasmasker, een soldatenhelm, een obus, de inhoud van een obus, …
Tot slot maakten we ook met het derde leerjaar een leeruitstap naar een Duitse begraafplaats in Hooglede, namelijk het ‘Deutscher Soldatenfriedhof Hooglede‘. De leerlingen kregen telkens zoekopdrachten om zo de begraafplaats te ontdekken.

Het was zeker en vast een interessant thema en een leerrijke uitstap!

Geniet van de foto’s!

Share this Post