Tandenborstels

Oudervereniging Edewalle/ februari 14, 2018

Beste ouders,

we kregen volgende vraag van juf Karien om haar zoon te helpen met deze actie en willen graag als oudervereniging een steentje bijdragen aan het goede doel:

Wij, 2 studenten geneeskunde, hebben in Senegal een project opgericht dat zich richt op de tandhygiëne bij bedelkinderen. Deze bedelkinderen wonen kilometers weg van hun ouders, moeten zelf voorzien in hun voeding en hebben geen kledij, noch schoeisel. Ook hebben zij geen toegang tot medische zorg. Een basisrecht, toch?
Wij geven de kinderen gratis consultaties en geven in kleine groepjes poetsinstructies. Ook krijgt elk kindje zijn eigen tandenborstel en tube tandpasta.

Om ons project wat meer naambekendheid te geven en sponsoring in te zamelen voor onze VZW ‘Nexal Retane’ ondernemen wij op 15 april 2018 een wereldrecordpoging ‘langste lijn tandenborstels’ leggen (>2000m of > 15 000 tandenborstels). Dit zal gepaard gaan met een picknick en vindt plaats te Leuven.

Dit zou concreet betekenen dat u, als school, oude tandenborstels helpt inzamelen. Op die manier hopen wij dat kinderen stil staan bij het belang van het tijdig wisselen van hun tandenborstel, maar ook hoe belangrijk het alledaags gebruik van de tandenborstel is.

– Wat zoeken wij? Oude tandenborstels (anders is dit vervuiling), alle maten of kleuren zijn welkom.
– Wat mag niet? Kopjes van elektrische tandenborstels zijn niet toegelaten.

– Hoe verzamelen? Er zal een doos staan in de gang van school waar de tandenborstels kunnen verzameld worden.

Hopend op een leuke samenwerking en massale opkomst,

Loesia Tryssesoone                                                   Team Nexal Retane
Jolien Vandoorne                                                      ‘want wat is mooier dan de glimlach van een kind’

 

Share this Post