Recept brood bakken

Loïc Hustinx/ maart 13, 2018

Wit of bruin brood

Ingrediënten voor 1 brood

  • 400g bloem (wit brood) of meel (bruin brood)
  • 250 ml water
  • 20g gist
  • 10g boter
  • 8 g zout (of 1 koffielepel)

Bereiding

  • Meng de bloem/meel, de boter, de gist en het water in een mengkom tot een deegbol.
  • Voeg het zout toe en meng dit goed.
  • Haal het deeg uit de mengkom en kneed het deeg.
  • Bol het deeg op.
  • Plaats het deeg op een bakplaat en dek het af met een handdoek. Laat het deeg rijzen gedurende 30 min.
  • Bak het deeg in een oven van 180° gedurende 30 min.
  • Laat je gebakken broodje even afkoelen alvorens het in te pakken.

 

Veel bakplezier !!

(recept bakkerijmuseum)

Share this Post