weekverslag 12 maart – 16 maart

Veerle Decock/ maart 16, 2018

Dag mama en papa,

Terug een leerrijk weekje achter de rug.  Tijdens de rekenlessen hebben we veel geoefend op splitsen van getallen tot 20, op het tellen met sprongen en op het aanvullen van getallenassen.
Bij bewerkingen kwam de lange rij terug aan bod, maar deze keer met aftrekkingen.  Dit ging vrij goed, hoor.

In de taallessen hebben we terug nieuwe klankjes geleerd : de -ch(t), de -ieuw en de -eeuw.  Het blijft belangrijk om elke dag te lezen.  Vanaf maandag krijgen de kinderen een leesbingo mee naar huis.  Daarop staan leuke ideetjes om de kinderen te stimuleren om meer te gaan lezen.  Telkens ze op die manier of op dit plekje hebben gelezen, kleuren ze het vakje.

Tijdens de knutselles hebben we het heel druk.  We verklappen nog niet veel, maar Pasen begint wel al ‘n beetje te kriebelen… Om de kunstwerkjes af te werken hebben we MAANDAG een oude krant nodig en een kleine plastieken zak.

Een berichtje voor de commmunicantjes…  De tweede instapviering is wel degelijk op 6 mei en niet eind april zoals de priester in zijn brief had genoteerd.  Hou daar misschien al rekening mee.  De juffen zijn nog op zoek naar 1 opa én 1 oma om te lezen tijdens de viering van de eerste communie.  Is het mogelijk om de kandidaten zo snel mogelijk door te geven aub.  Dan pas kunnen we de rolletjes echt gaan verdelen.

Deze voormiddag hebben we gesport voor het goede doel.  En of we ons best hebben gedaan!  Een dikke duim voor iedereen!

Fijn weekend,

Juf Hélène en juf Veerle

Share this Post