Project jeugdboekenmaand

Birgit Van Houcke/ maart 28, 2018

De laatste twee weken voor de paasvakantie is er een project rond de jeugdboekenmaand.

De leerlingen leerden kennismaken met het boek Brobot, ze zochten informatie op over de jeugdboekenmaand, ze leerden kennismaken met optische illusies, er waren allerlei boeken rondom het thema van de jeugdboekenmaand (namelijk wetenschap en techniek) die ze reeds inkeken, ze dansten als een robot, zagen enkele filmpjes waarin een robot voorkomt en we ontwerpten ook onze eigen robot.

De leerlingen werkten hiervoor in groep. Ze maakten een schets en bedachten een naam en verschillende functies die hun robot moet hebben. Net zoals in het verhaal Brobot. Vandaag werkte elke groep hun robot af en het resultaat mag er zeker en vast zijn! Ze botsten soms op problemen, maar even nadenken en het probleem was opgelost. Een en al training van hun inzicht dus!

Share this Post