weekverslag 2 mei – 4 mei

Veerle Decock/ mei 4, 2018

Beste mama en papa,

Het was een kort weekje deze keer.  En volgende week terug…  Maar dit wil echter niet zeggen dat we al in vakantiestemming zijn…  Wel ‘n beetje in communie-stemming… 🙂

Bij lezen is het nu vooral belangrijk dat de kinderen goed weten wat ze juist lezen.  Ook vlotheid blijft nu een prioriteit!  Hopelijk oefenen de kindjes nog steeds elke dag.  Dit kan wonderen doen!

Bij wiskunde hebben we eventjes geleerd hoe stipoefeningen in elkaar zitten.  Dit is toch alweer een stapje moeilijker…  Maar het belangrijkste blijft het inoefenen op de gewone oefeningen.  Deze moeten nu wel al vlotjes beginnen gaan.

Volgende week gaan we voor de eerste keer naar de kerk om te oefenen voor onze eerste communie. Dit wordt spannend…  (zowel voor de kinderen als voor juf…)  We zetten echt wel ons beste beentje voor!  Nu is het echt wel belangrijk dat de kinderen goed hun te lezen kaartje inoefenen, hun stukje van het toneeltje kennen, hun liedje kunnen zingen (als ze een stukje alleen moeten zingen natuurlijk). Maar alles komt in orde.

Voor de komende knutselles hebben we voor elk kind een (klein!) schoentje nodig.  Pas op, wel eentje die jullie zeker niet meer moeten terug krijgen! Indien je meer dan 1 schoen hebt die jullie niet meer nodig hebben, geef ze gerust mee.  We kijken om die te verdelen onder de klasgenootjes.  Dank daarvoor!

Fijn, zonnig weekend!
juf Hélène en juf Veerle

Share this Post