Eerste week

Kristien Bruwier/ mei 16, 2018

Beste ouders,

 

Sedert vorige week werken we in de klas een beetje anders.

Na een half uurtje klassikale instructie gaan de kinderen zelfstandig aan de slag.

Op hun eigen tempo en niveau werken ze individueel een aantal moet- en magtaken uit.

Een boeiende uitdaging, zowel voor de leerlingen als de leerkracht die hierbij zijn handen vrij krijgt om een aantal kinderen, die om welke reden ook wat extra aandacht nodig hebben, gericht en intens te begeleiden.

Deze week brengen we een bezoek aan de bakker en zijn bakkerij. Stap voor stap ontdekken we de weg van graankorrel tot brood en tijdens een les bakken we zelf ons broodje!

We nemen ook reeds enkele dagen deel aan “one mile a day”, een dagelijkse, leuke bewegingsactiviteit met de hele klas in de buitenlucht , waarbij de kinderen aangemoedigd worden een bepaalde afstand te lopen. Nadien wordt de klasactiviteit gewoon hervat met een fris hoofdje, een betere concentratie en vernieuwde energie.

 

Meester Matthijs.

Share this Post