weekverslag 14 mei – 18 mei

Veerle Decock/ mei 18, 2018

Beste ouders,

We blijven heel veel herhalen vanaf nu.  De kinderen, van wie het blauwe inoefenboekje van rekenen nog niet uit is, krijgen dit nu elke dag mee naar huis.  Daarin mogen ze gerust een beetje oefenen.

Tijdens de leeslessen leren we nu langere woorden lezen : samengestelde woorden, verkleinwoorden en verlengde woorden (bvb krijgen).
Bij schrift letten we nu vooral op een correcte verbinding.  Ook langere woorden komen al eens aan bod.

We hebben regelmatig een beetje geoefend voor de eerste communie.  We denken dat we er klaar voor zijn. Ieder kind weet wat hij/zij moet doen.  Niemand hoeft dus kriebeltjes in de buik te hebben.  De juffen zitten bij de kinderen om hen te helpen indien nodig.  Maak er een leuke, ontspannende dag van! En alvast een dikke proficiat vanwege heel het schoolteam!

Dinsdag gaan we op schoolreis naar Pairie Daiza.  Daarvoor werd dinsdag een briefje mee te geven.  Vergeet niet dat we stipt om 8u vertrekken!  Zorg voor een tussendoortje, voldoende drank en een lunchpakket. Om 17 vertrekken we vanuit Pairie Daiza ; we vermoeden dat we rond 18u30 terug zullen zijn.

Fijn lang weekend!
Juf Hélène en juf Veerle

Share this Post