schoolreis: Bokrijk

Kristien Bruwier/ mei 23, 2018

Na een aarzelende start (de bus kwam een uur te laat door pech) en een lange busrit, beleefden we een prachtige dag in Bokrijk. De kinderen kregen niet genoeg van de oude spelletjes. Eigenlijk hadden we niet genoeg aan 1 dag, we wilden nog heel wat zaken doen en beleven. De acteurs (de pastoor en garde) brachten ons terug in 1914. De jongens en meisjes moesten elk aan een kant in de kerk zitten. De pastoor gaf ons een preek en wie niet meezong, moest vooraan alleen gaan zingen. We hielden ons koest. De jongens met een blauwe mond (door het ijsje) werden apart genomen naar men dacht aan een besmettelijke ziekte. In een oud huisje uit de 18de eeuw mocht we ervaren hoe het ging om de was te schrobben in de wastobbe. Een hele ervaring!

schoolreis Bokrijk

 

Share this Post