Weekverslag 1 okt. – 5 okt.

Veerle Decock/ oktober 5, 2018

Beste ouders,

Wat hebben we veel geleerd deze week! We oefenden in de wiskundelessen het vergelijken van hoeveelheden in en daarbij gebruikten we de symbolen <, > en =.  We leerden ook hoeveelheden verdelen in 2 groepjes, bvb 5 is een groepje van 3 en een groepje van 2.  Dit deden we met concreet materiaal.  We probeerden het ook al eens door gewoon naar de getalbeelden te kijken.  Dit is natuurlijk ietsje moeilijker en daar zullen we nog veel op oefenen.

De nieuwe woordjes deze week waren ‘tom’ en ‘pen’.  De nieuwe letters : t, p, e.
Het blijft uiterst belangrijk om ELKE DAG te oefenen.  Een vlotte letterkennis is een noodzaak om te kunnen lezen. Bij vele kindjes lukt het reeds aardig om nieuwe woorden te kunnen lezen ; bij andere is het nog moeilijker.  Laat de moed zeker niet zakken!  Dit komt zeker en vast! Gewoon volhouden om heel regelmatig te oefenen.  Dit zal zeker beloond worden.
We leerden ook terug letters schrijven : de ‘a’ en de ‘n’.  Daarna ook het volledige woord ‘an’.

Tijdens de lessen wereldoriëntatie hebben we geleerd over de tijd.  Het verschil tussen het leven tijdens de dag en ‘s nachts kwam aan bod.  Ook de dagindeling kwam aan bod : ochtend, voormiddag, middag, namiddag, avond, nacht.

Vandaag krijgen de kinderen hun proevenmap terug mee. Gelieve de proeven maandag ondertekend terug mee te geven naar school.  Ook de CLB-brieven werden meegegeven.  Deze moeten ook ten laatste tegen maandag terug op school zijn.  Ingevuld natuurlijk.  Dank daarvoor!

Een heel fijn weekend,
Juf Veerle

Share this Post