Weekverslag 8 oktober – 12 oktober

Veerle Decock/ oktober 12, 2018

Beste mama en papa

Deze week hebben we heel wat geoefend op het optellen en aftrekken tot 5. Ook het splitsen van hoeveelheden tot 5 in 2 of 3 groepjes kwam aan bod.┬á Volgende week gaan we terug een stapje verder… ­čÖé

In de taallessen hebben we gewerkt met de woorden ‘pen’ en ‘jas’.┬á De letters p, e, j en s waren nieuw.┬á Denk je er aan om elke dag te blijven oefenen?┬á Het blijft belangrijk dat de kinderen goed mee zijn met het juist kunnen benoemen van de letters. Het lezen begint bij de meeste kindjes al een pak vlotter te gaan.

In de lessen wereldori├źntatie hebben we een maquette gemaakt van onze klas. Van de maquette gingen we over naar het maken van een plattegrond.┬á De kinderen waren enorm ge├»nteresseerd.
Volgende week starten we met het project ‘wereldoorlog 1’.┬á Wanneer kinderen materiaal hebben om te tonen (boeken, militaire attributen, foto’s,…) dan mogen ze dit gerust meebrengen naar school. Of wanneer iemand familie of vrienden heeft die heel wat weet over de eerste wereldoorlog, dan zijn die zeker welkom om eens te komen vertellen in de klas.┬á Geef je eerst wel een seintje aan mij?┬á Dan kunnen we verder afspreken.

Vandaag kregen de kinderen een briefje mee naar huis waarop je kunt aanstippen wanneer het voor u het beste past om langs te komen op de rapportbespreking. Dit kan ofwel op maandag 22 oktober ofwel op dinsdag 23 oktober.  Mag ik u vragen om de briefjes maandag ingevuld terug mee te geven? Dank daarvoor!

Fijn weekend!
Juf Veerle

Share this Post