Weekverslag 15 okt. – 19 okt.

Veerle Decock/ oktober 19, 2018

Beste mama en papa,

Deze week hebben we onze proevetjes afgewerkt.  Vandaag krijgen de kindjes die mee, samen met hun eerste rapportje.  Wil je er rekening mee houden dat, wanneer je de rapportjes bekijkt, alle kinderen echt wel hun uiterste best hebben gedaan.  Het is belangrijk dat we de kinderen positief blijven aanmoedigen, ook al zit er misschien eens een mindere proef bij.  De kinderen zijn nog aan het groeien in het eerste leerjaar.  Dit vraagt bij sommigen een beetje tijd.  Geef hen die tijd!
We zijn blij dat alle ouders komen naar de bespreking van volgende week.  Daar kunnen we rustig alles overlopen en een antwoord geven op jullie vragen.

Deze week leerden we heel wat over de eerste wereldoorlog. De kinderen zijn erg geïnteresseerd.  Het is leuk dat heel wat kinderen iets meebrengen.
In dat kader gaan we woensdag op leeruitstap naar de loopgraven en het militair kerkhof in Vladslo.  Pas op, op die dag vertrekken we al met de bus OM 8 UUR!!!  Wees op tijd op school! We zullen terug zijn om 11u20.

In de wiskundelessen leerden we al tellen tot 10, de cijfers schrijven tot 10 en de getalbeelden herkennen. Bij vele kinderen zie we stralende oogjes van blijdschap en fierheid dat we al leren tot 10.

Tijdens de taallessen werkten we met de woorden ‘mus’ en ‘vis’.  Er zit ook een nieuw leesboekje in de schooltas.  Elke dag lezen blijft de boodschap!  Op donderdag kregen de kinderen een extra leesboekje mee ; dat mag steeds in de boekentas blijven zitten.  De kinderen mogen daar veel in lezen.

Fijn weekend!
Juf Veerle

Share this Post