Weekverslag 5 nov. – 9 nov.

Veerle Decock/ november 9, 2018

Beste mama en papa

En… we zijn er weer volop ingevlogen.  De batterijtjes zijn heel duidelijk weer volledig opgeladen.  We staan weer allen te springen om bij te leren.
En dat hebben we ook alweer gedaan deze week.

Tijdens de lessen wiskunde hebben we, na een korte herhaling van de hoeveelheid 6 (splitsen, optellen en aftrekken), de hoeveelheid 7 eens onder de loep genomen.  We hebben 7 gesplitst in 2 of 3 groepjes. Daarna hebben we ook leren optellen en aftrekken tot 7.

Tijdens de lessen taal hebben we gewerkt met de woorden ‘haan’, ‘boom’ en ‘weg’. De eerste 2 woorden hebben we ook al geanalyseerd. We haalden de nieuwe klanken ‘aa’, ‘h’ en ‘oo’ uit deze woorden. Leuk dat we al zoveel kunnen lezen.  Blijf elke dag oefenen…!  Alleen zo geraken we er samen.

‘Het bos in de herfst’ is het nieuwe thema in de wero-lessen.  De uitstap was een succes!  We hebben onder een heerlijk zonnetje kunnen genieten van al het moois dat een herfstbos ons te bieden heeft.  We hebben heel veel ontdekt, vragen kunnen stellen, diertjes gezien (al waren het hele kleintjes), interessante items verzameld en kunnen genieten van de prachtige herfstkleuren!
Dank je wel, Marijke, Caroline en Nathalie, voor de extra begeleiding.

Woensdag worden we verwacht in het CLB-centrum. (cfr brief)

Fijn weekend

Juf Veerle

Share this Post