Weekverslag 13 mei – 17 mei

Veerle Decock/ mei 17, 2019

Beste mama en papa

De eerste repetitie voor de eerste communie in de kerk zit erop.  De kinderen waren heel aandachtig en ze deden het, voor een eerste keer, echt goed.  We zien het zitten! Alles komt vast en zeker in orde.

Ook het dansje voor het schoolfeest krijgt meer en meer vorm.  De kindjes zijn enthousiast.
We gaan terug in de tijd ; de jaren 50 – 60. Ik had gedacht om de meisjes een gebloemd, kleurrijk jurkje te laten dragen en een grote strik in hun haar. (Als er iemand stof heeft om strikjes te voorzien voor 16 meisjes, dan zou dit ideaal zijn.) De jongens zou ik graag zien in een zwarte broek en een wit hemdje met een strikje.  Kijken jullie alvast eens rond of jullie aan een wit hemdje en een strikje kunnen geraken?  Je hoeft zeker NIKS te kopen!  Ik ben zeker dat we aan witte hemdjes zullen geraken.  Vraag misschien ook al eens na bij een buur, neefje, kennis,…  Ik denk dat dit te doen is.

Ondertussen gaan de reken- en taallessen gewoon door en wordt er heel veel herhaald.  Ik ondervind wel dat sommige kindjes hun letters iets minder beginnen af te werken : het verschil tussen de o en de a is vaak niet zo duidelijk, ze vergeten stipjes op de letters (op de i, de ij, de ie,…) te zetten.  Blijf daar voortdurend aandacht voor hebben.
Ook lezen blijft belangrijk.  Volgende week hou ik jullie op de hoogte in welk leesniveau de kinderen terecht gekomen zijn.

Het bakken van pizza’s in de klas was een succes.  De kids hebben lekker gesmuld en ontzettend genoten.  Allemaal gelukkige snoetjes!

Fijn weekend
Juf Veerle

Share this Post