weekverslag 9 tot 13 september

Fien De Jonckheere/ september 13, 2019

Dag mama’s en papa’s,

De tweede schoolweek zit er ook al op. We hebben al heel wat geleerd: de woorden ‘de’, ‘mol’ en de letters  ‘m’, ‘o’ en ‘l’ waren nieuw. We leerden ook al de letters ‘m’ en ‘o’ en het woord ‘ik’ schrijven.

Tijdens de rekenlessen proberen we twee verschillende hoeveelheden gelijk te maken; ofwel moeten we er bijdoen, ofwel moeten we er wegnemen. Soms moeten we er zelfs 2 bijdoen of wegnemen!

Dinsdag hielden we ter ere van de kermis een klein popcornfeestje in de klas! Even schrikken toen de mais plofte, maar ze smaakten ons supergoed!

Deze avond krijgen de kinderen hun leesboekje mee naar huis. Op pagina 10 staan er haal wat nieuwe woorden om te lezen. Dit zal waarschijnlijk nog niet zo vlot verlopen. Geen paniek! Het is vooral belangrijk dat de kinderen heel vlot alle letters kunnen verklanken. Het aan elkaar plakken van de letters tot een woord is voor veel kinderen nog moeilijker. Je hoeft daarvoor echt niet te panikeren; dit komt wel! Veel oefenen is de boodschap… en vooral rustig blijven naar de kinderen toe.

Pas wel op, de lettertjes moet je uitspreken zoals je ze hoort in de woorden en NIET zoals wij ze zeggen in het alfabet…  (Meer info hierover volgt op de open-deur-dag).

Geniet van het zonnige weekend!

Tot maandag!

juf Fien en juf Stephanie

Share this Post