Joepie!!! Kerstvakantie!!!

Stephanie Plouvier/ december 20, 2019

Dag lieve ouders,

eindelijk is de kerstvakantie daar! Na een lange periode van hard werken in de klas, is het eindelijk tijd om ons helemaal te laten gaan.

Niks moet, niksen mag!

In de hele periode vanaf het begin van het nieuwe schooljaar tot nu hebben we in het totaal al 29 nieuwe letters geleerd en 18 nieuwe woorden.
We kunnen nu al rekenen tot aan 10; kennen nu al het verschil tussen links en rechts; kunnen we meten met de meter, de liter en de kilogram.
Plattegronden kunnen we ‘lezen’, we weten wat er drijft en zinkt, waaruit boten gemaakt zijn, wat er allemaal gebeurt tijdens de herfst, enz.
We kunnen zelf al een beetje frans!

Ik wil maar even zeggen: jullie kinderen verdienen deze vakantie allemaal!

Wat niet wil zeggen dat ze niet mogen oefenen… In de boekentas zullen jullie het leesboekje en leesbundeltje van Mol en Beer vinden en een werkbundeltje van rekenen. Ze hoeven dit bundeltje niet helemaal te maken (dit zou maar al te zot zijn), maar ze mogen daar wel een paar oefeningen uit maken.

Ik heb ook op de site van ‘Kweetet’ nog enkele vrije oefeningen gezet. Hier kunnen ze ook altijd oefenen. Voor degenen die hier nog nooit op geoefend hebben: de sticker met de codes kleeft vooraan in de agenda.

Ik wens jullie allemaal een ontspannende vakantie, een gezellige kerst en een sprankelend nieuw jaar!

Juf Stephanie

Share this Post