Mijn lieve papa

Ann Depuydt/ juni 12, 2020

De voorbije week werd het thema ‘mijn lieve papa’ uitgewerkt. Er werd gestart met een gesprekje over hun papa adhv de gezinsfoto. De verhalen die deze week verteld werden stonden eveneens in het teken van Vaderdag. Zo beluisterden de peuters het verhaal van Jules houdt van mama en papa alsook het verhaal van Cauillou houdt van papa.

Zo werd duidelijk gemaakt dat houden van, iemand graag zien is. Het versje voor papa werd aangebracht met de nodige bewegingen. Dit werd doorheen de week geoefend. Ze vonden dit super om te doen. Heel wat peuters durfden het versje al voor de klasgroep naar voor brengen.

In de beeldende activiteit knutselden de peuters een geschenkje voor papa. Wat dit geworden is blijft natuurlijk nog een verrassing. Het inpakpapier versierden ze zelf: er werden gekleurde auto’s op het overeenkomstig kruisje gekleefd. Het resultaat mocht gezien worden.

De kleuren werden geoefend aan de hand van een kleefopdracht: bouw de toren na. De jongste peuters zochten dezelfde kleur als de voorgetekende contouren van de blokken.

In de namiddag werd vooral gespeeld in de verschillende hoeken en kregen ze de kans om te puzzelen. Met het mooie weer genoten de peuters van het spelen in de speelweide.

De hele week telden de peuters af naar Vaderdag en ze waren blij toen ze uiteindelijk hun zelfgemaakt geschenkje mochten meenemen naar huis.  Er werd afgesproken om het geschenkje nog eventjes te verstoppen voor papa…. benieuwd of dit wel gelukt is.

Alvast voor alle papa’s een fijne Vaderdag! Geniet ervan!

Share this Post