Kareltje Kookpot

Valerie Depoorter/ januari 30, 2021

Hier wat sfeerbeelden van het afgelopen thema. In de klas konden de kleuters spelen in een frietkot/pizzakraam. We werden een echte kok met snor en gingen aan de slag: Pizza, oranje frietjes (zoete aardappel), pasta pesto met courgette, broodpudding. En we proeven allemaal 😉

We leren hoe we een tafel dekken en maken hiervoor een placemat. Op een speelse manier kwamen de vormen aan bod: vierkant is pizzadoos, cirkel is de pizza, driehoek is een stukje pizza. We leren de begrippen ‘volle pizza’ en ‘halve pizza’ en ‘stukje pizza’

……

We zongen ons thema lied uit volle borst en klopten met lepels en stokken op de potten en pannen.

Ondertussen groeit er witloof in onze klas…Deze zullen we later proeven in de soep.

Volgende week starten we twee weken met het boek ‘Lou viert carnaval’.

Share this Post