Beertje Berre vindt een papiertje

Ann Depuydt/ oktober 8, 2021

In de klas gingen we aan de slag met het boekje van ‘Beertje Berre vindt een papiertje’. Dit thema werd gekozen  omdat heel wat kinderen graag spulletjes in hun broekzak of jaszak verzamelden.  De kinderen waren door dit thema enorm geboeid. Het verhaal werd meerdere keren verteld. De ene keer met het boekje, de andere keer digitaal, en ook werd het verhaaltje uitgespeeld met de knuffel. Zo waren ze nieuwsgierig naar wat Beertje Berre in zijn broekzak verzameld had. De spulletjes werden waargenomen en gesorteerd per soort. Ze gingen op zoektocht naar spulletjes die overal op de speelplaats lagen en die ze konden gebruiken om bij Beertje Berre te kleven.  De verschillende materialen werden bekeken, en er werd nagedacht waar iedere vondst eigenlijk vandaan kwam. Uit het verhaal van Beertje Berre volgde ook een gesprekje over vriendjes zijn.  Ze ontdekten dat er in de klas heel wat vriendjes zijn waarmee ze leuke dingen kunnen doen.

Share this Post