Blaadjes, takken en spinnen

Ann Depuydt/ oktober 29, 2021

Na de bosuitstap werd er gewerkt rond het thema ‘herfst’. Daarbij werd er vooral aandacht besteed aan de verschillende herfstkleuren, takken en spinnen.

In de beeldende activiteiten werd er geëxperimenteerd met kleuren en herfstmaterialen. De takken werden vergeleken qua lengte en dikte. En de kinderen mochten een takkenmannetje maken met een tak. De verschillende herfstbladeren werden van dichtbij bekeken en daarbij hadden we weer veel aandacht voor de verschillende kleuren.

Er werden heel veel activiteiten gedaan met de takken: bouwen in de bouwhoek, takken in de houtsnipperbak, takken in de bewegingsruimte, en ook bij de uitwerking van de spin, werden de takken nog eens gebruikt om een spinnenweb te maken op een grondvorm.

De hoeken werden verrijkt met themamateriaal, zodat de kinderen volop op ontdekking konden gaan.

We trokken weer enkele keren naar buiten: een wandeling op de fietsroute, waarbij we op zoek gingen naar spinnen, een wandeling in de speelweide tussen de jonge boompjes, en vrij spelen met de buitenkeuken.

Het thema werd afgesloten met een terugblikgesprekje adhv de verschillende knutselwerkjes.

Share this Post