Op de foto

Ann Depuydt/ november 21, 2021

Met het bezoek van de schoolfotograaf, werd het thema ‘ ik mag op de foto’,  in de Julesklas uitgewerkt.

De materialen van de fotograaf werden tijdens het nemen van de individuele foto’s besproken. Ook Jules had een foto van zichzelf meegebracht. Dit was dan de aanzet van de beeldende activiteit: een foto van Jules maken. Via een begeleide activiteit kleefden de peuters de foto van Jules. Er werd aandacht besteed aan de plaats van de ogen, neus, mond en haren. De eerste kleuters schilderen Jules in volgens opdracht. De fotolijst werd bekleefd met puzzelstukken.

Via het digitaal bord werden heel wat foto’s waargenomen en besproken.  De kinderen deden houdingen na die ze op foto’s konden zien. Ook de gezichtsuitdrukkingen werden daarbij nagebootst. Het aantal kinderen op de foto werd geteld en op de lichttafel probeerden ze om een groepsfoto met popjes weer te geven.

In de poppenhoek konden ze met het fototoestel doen alsof ze een foto namen.

De kinderen kijken na dit thema alvast uit naar hun eigen foto, die door de schoolfotograaf genomen werd.

 

 

 

Share this Post