Kerstsfeer in de peuterklas

Ann Depuydt/ december 18, 2021

Het laatste thema van het jaar 2021 zit erop. Dit was natuurlijk het thema ‘Kerstmis’. Het werd een gezellige periode waarbij het Kerstverhaal uitgebreid aan bod kwam.

De kinderen mochten de kerstboom versieren en de hoeken werden verrijkt met themamateriaal. Tijdens het vrij spel mochten de kinderen Jozef en Maria uitbeelden en in het poppenhuisje vierden de kinderen kerstfeest.  De kleuren van de kerstballen werden besproken en daarna gesorteerd. Lichtspel op de lichttafel mocht in deze donkere periode zeker niet ontbreken. Om thuis het huis wat op te vrolijken knutselden de kinderen een feesthoed. Elke dag werd het Nieuwjaarsversje ingeoefend, bij sommige kinderen lukte dit al heel goed. Hopelijk zijn ze het tegen 1 januari 2022 nog niet vergeten.

Het thema werd afgesloten met een gezellig Kerstfeestje en we namen hierbij ook afscheid van de kinderen die naar de eerste kleuterklas overgaan.

Alvast voor deze ‘grote’ kapoenen, heel veel succes in de Annaklas en voor iedereen een Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar!

Share this Post