Kliederen en kladderen in de peuterklas

Ann Depuydt/ januari 28, 2022

De afgelopen twee weken kregen de kinderen van Juf Chayenne en haar vriendje Knorrie (het varken), een echte klieder en kladder opleiding. Het was een leuke periode waarin de kinderen volop konden experimenteren met hun handen.

Om hun klieder en kladder diploma te behalen, moesten de kinderen enkele opdrachten doorstaan. Ze hebben leren kliederen en kladderen met verf, scheerschuim, zand en brooddeeg. Maar ze hebben ook een echt kliederkunstwerk gemaakt!

Tijdens deze opleiding leerden de kinderen ook voelen. Dat leerden ze via een voelmemorie, een voeldoos en via de verrijking in de hoeken. We hebben ook even stilgestaan bij wat we nog meer kunnen doen met onze handen: elkaar helpen, elkaar een muziekmassage geven, voor elkaar zorgen…

Ook van Knorrie kregen ze een opdracht. Een bordspel waarbij elke peuter een opdracht moest vervullen om het spel te winnen.

Iedereen heeft zijn diploma dubbel en dik verdiend! Het waren twee fantastische weken met een leuke groep die ik nooit zal vergeten. Dank u voor deze twee leuke weken vol experimenteren!

Groeten juf Chayenne

Share this Post