Hup hup konijntje

Juf.valerie/ april 2, 2022

Op de laatste dag van thema brandweer hebben we een bruin konijntje gespot in onze tuin. Vlakbij onze klas. Dit was dan ook de ideale intro om verder te werken naar thema ‘Konijn’. We hebben in het thema allerlei zaken gedaan, we hadden bijna tijd te kort. Zo hebben we zoals andere klassen een paasmandje gemaakt. En wat was het leuk om alle mandjes bij elkaar te zien. De basis was hetzelfde, maar de konijntjes zelf waren elk op zijn manier anders. De kinderen mochten hun ‘konijntje’ kleur geven naar eigen wens. Het thema vroeg ook om een bezoek van een echt konijn in de klas. Zo mocht konijn Bo (van juf Ann) op bezoek komen. Nogmaals een dikke dankjewel juf Ann. De kinderen waren onmiddellijk verliefd op haar schattige en lieve uitstraling. Sommige kleuters waren zo enthousiast dat ze Bo zelf durfden aaien! Maar we kregen ook bezoek van enkele kuikentjes. Zo had Marie-Lise kuikens bij haar oma. En zij mochten een half dagje doorbrengen bij ons in de klas. Ik denk dat de kuikentjes achteraf hebben moeten bekomen van zoveel kinderhandjes hihi.

Het weer was niet altijd even zonnig, toch hield ons dat niet tegen om naar buiten te trekken. Het leerlingenparlement had een leuke fotozoektocht in elkaar gestoken. Bij elke juiste opdracht kregen we een puzzelstuk. Als we alle puzzelstukken verzameld kregen, kregen we een hint van wie er vrijdag op bezoek ging komen. Uiteraard hadden onze grote speurneuzen het raadsel snel geraden. En zo zijn we het thema geƫindigd met een bezoek van de paashaas. De aprilse grillen had de paashaas niet tegengehouden om de paaseitjes te verstoppen in de tuin. Oef, gelukkig had de paashaas goed geteld en was er voor elke kleuter een zakje met paaseieren voorzien.

Op naar een leuke paasvakantie voor onze kapoenen! Toch na de vakantie.

Dikke zoen, van de juffen van de Karelklas

Share this Post