zeeklassen – eerste dag

Birgit Van Houcke/ juni 1, 2022

Vandaag vertrokken we met de leerlingen van het 5de leerjaar Handzame en de 3de graad Edewalle naar Excelsior in Sint-Idesbald. De trein- en tramrit verliep heel vlot. Daarna een korte wandeling naar Excelsior zelf. De leerlingen mochten hier eventjes de omgeving verkennen. Na een hapje en drankje trokken we eventjes naar de zee. We verzamelden heel wat schelpen en leerden hier over. Na een eerste ‘strand-moment’, gingen we terug naar Excelsior. De leerlingen hoorden toen bij wie ze in de kamer slapen en mochten ze zich installeren in hun slaapkamer. De bedjes werden alvast proper opgemaakt! Na een lekkere maaltijd, bezochten we de Zuid-Abdijmolen. We klommen in de molen en leerden heel wat bij! Vlak daarbij is er het abdijmuseum. Hier kregen we een rondleiding in het museum. Toen keerden we terug naar Excelsior om een lekkere hotdog te eten. Als avondactiviteit gingen we nog eens naar het strand om strandkastelen te bouwen. We kregen heel wat prachtige monumenten! We zitten hier met echte bouwers! Tot slot keerden we, met het nodige zand, terug naar Excelsior om nog een tof spel te spelen…. BINGO! Met natuurlijk de nodige prijzen. Na een goedgevulde dag, gingen we naar boven om te gaan slapen. Geniet van de foto’s en tot morgen!

Vele zonnige groetjes vanuit Sint-Idesbald!

Share this Post