Thema ‘De Sint leest graag boeken’

Melissa Vandenberghe/ december 12, 2022

Tijdens dit thema maakten we kennis met heel wat soorten boeken en de bibliotheek. We maakten een eigen Annakleurboek, namen de afspraken van de boekenhoek onder de loep en luisterden natuurlijk naar heel wat verhaaltjes.
Daarnaast werkten we ook rond Sint en Piet in de klas, want zij waren aangekomen in BelgiĆ« met hun stoomboot. We bekenen hun kledij van dichtbij en leerden zo dat Sint een mijter en staf heeft en Piet een pietenmuts. In de poppenhoek konden we ons verkleden met al die kledij. We maakten ook zelf een hoofddeksel. Hiervoor moesten we eerst een prent van een stoomboot stempelen en daarna de zee maken aan de hand van een krullenbol oefening. Heel wat spelletjes werden gespeeld: Pietjes sorteren per kleur in de schoorsteen, Pietjes aankleden, pakjes sorteren per kleur. Ook leerden we het liedje ‘ Zie ginds komt de stoomboot’. We zongen het uit volle borst mee… Ook gingen we aan de slag met pakjes in de bouwhoek, mooie constructies werden er gebouwd. Samen telden we af naar de komst van SInt en Piet. En vrijdag was het dan eindelijk zo ver… Onze hartjes klopten vol ongeduld. Daar kwamen ze aan, in hun rode wagen. We zongen en dansten voor de Sint en zijn Pieten. En toen we in klas kwamen konden we onze ogen niet geloven… WAUW, wat brachten ze leuke spulletjes voor onze klas! Blokken, een lichtmat, parels, bloemetjes en zo veel meer.
Tot volgend jaar lieve SInt en Piet!

Share this Post