Een kroon voor Jules!

Ann Depuydt/ februari 3, 2023

De voorbije twee weken waren de peuters druk in de weer om de verjaardag van Jules voor te bereiden. Ondertussen knutselden ze een eigen kroon, voor als ze zelf jarig zijn, en een kroontje voor hun popje. Het thema werd gestart met de waarneming van de ballon. Tijdens het werken in groepjes, mochten ze met ballonnen en ballen spelen. Ook in de turnzaal konden ze zich uitleven met de ballonnen.

Via allerlei activiteiten werd het verjaardagritueel aangebracht. Zo werd de verjaardagskoffer uitgebreid besproken, en vertelde de juf enkele verhaaltjes over jarig zijn. De peuters probeerden om een ballon binnen de vorm in te schilderen en ze kleefden ook een vlagje om de klas wat op te vrolijken voor het verjaardagsfeest van Jules.

Bij de denkactiviteiten hadden we het over de verschillende kleuren, en adhv vormblokken werd een taart en een kroon versierd.

Het thema werd afgesloten met het verjaardagsfeest voor Jules. De peuters hielpen de juf met het maken van het pannenkoekdeeg door op het digibord de verschillende handelingen na te doen.

Het werd een gezellig feestje, en de peuters kijken nu uit naar hun eigen verjaardagsfeest!

Share this Post