Carnaval met Peppa Pig

Ann Depuydt/ februari 20, 2023

Daar de peuters dit jaar veel interesse hebben in de figuren van Peppa Pig, werd dit ons Carnavalthema. Wie thuis speelgoed rond Peppa Pig had, mocht dit meebrengen naar de klas. Alles werd bekeken, en de spelletjes, puzzels,… werden in de klas gespeeld.

Met de knuffels mochten ze in het kleine huisje spelen, en zo kwamen sommigen tot rollenspel. Om helemaal in de sfeer van Peppa Pig te komen, konden ze een hoofddeksel met een figuur opzetten. Aan de hand van foto’s op het digibord, werden de verschillende dierenfiguren van de Pig familie besproken.

De peuters mochten kiezen welk figuur ze zouden schilderen, voor hun eigen hoofddeksel.

In de bouwhoek kregen ze de opdracht om een hok te bouwen, voor de varkens. Ze konden in de experimenteerbak spelen met slingers en confetti. De confetti en de slingers werden ook gebruikt om een Carnavaltafereel op te vrolijken.

Net voor de vakantie mochten alle kinderen van de school verkleed naar school komen. Dit werd, samen met een modeshow en dansfestijn de afsluit van dit thema.

Share this Post