Mijn lieve knuffel.

Ann Depuydt/ maart 17, 2023

De voorbije twee weken werd het thema ‘mijn lieve knuffel’ uitgewerkt. De peuter brachten een knuffel mee van thuis om die samen met de juf van dichtbij te bekijken. Ook de juf had haar knuffel mee van toen ze zelf klein was.  Zo konden ze voelen dat de knuffel van de juf heel wat harder aanvoelde dan hun eigen knuffel.. Er werd een tastspel gedaan, waarbij ze mochten raden wat er in het voelzakje zat. Zo ervaarden ze harde en zachte voorwerpen. In de knuffeltent mochten ze genieten van alle knuffels.

De juf vertelde een verhaal over een verdwenen knuffel. Toen de knuffels op een morgen verdwenen waren, werden die adhv foto’s op de Ipad teruggevonden.

Tijdens de bewegingsactiviteit deden de peuters spelletjes met hun knuffel. Daarbij werden plaatsbegrippen geoefend. Op het digibord zochten ze naar de juiste schaduw van Nijntje, dit lukte van de meest peuters al heel goed.

In de experimenteerbak werden allerlei zachte materialen gelegd om te ontdekken hoe deze aanvoelden en ze mochten er ook een berenkop mee bekleven.

Met stofverf mochten ze een knuffellap bestempelen, om die dan mee te nemen naar huis. Zo hebben ze allemaal een nieuwe knuffel voor thuis. De peuters werkten samen om van het geheel, berenoortjes te maken, want deze hadden ze nodig voor de afsluit van het thema. Er werd pudding gemaakt en als echte beertjes, smulden ze van de heerlijke pudding.

Share this Post