Kippen, eitjes en kuikens…

Ann Depuydt/ maart 31, 2023

In de peuterklas logeerde er tijdens de paasperiode een kip. De peuters gaven haar een naam: kipje Tok. Vol enthousiasme maakten ze kennis met kipje Tok. Er werd besproken hoe de kip eruit zag, wat ze at en wat ze allemaal kon.

De peuters waren verbaasd toen ze een eitje legde. Natuurlijk werd er met het ei een kookactiviteit gedaan. De peuters mochten eiersalade maken en deze proeven op een toastje.

Toen er in de andere klassen kuikentjes op bezoek waren, maakten we van de gelegenheid gebruik om ook deze eens van dichtbij te bekijken. Ze mochten eraan voelen, en wie durfde mocht een kuikentje vasthouden.

Er werden verhalen ivm het thema verteld, en tijdens de beeldende activiteit mochten de peuters met verschillende technieken, een paasmandje maken. Er kon gekozen worden uit 2 verschillende knutselwerkjes.

De hoeken werden verrijkt met themamaterialen, en er werden denkactiviteitjes met paasmaterialen gegeven.

De peuters keken uit  naar de komst van de Paashaas, want chocolade-eitjes zijn altijd welkom.

Share this Post