Ik help mijn mama

Ann Depuydt/ mei 14, 2023

De voorbije twee weken stond ons klasthema in het teken van onze lieve mama. Daarbij werden vooral de huishoudelijke taken besproken. Er werd gestart met een waarneming van de spulletjes die de peuters meebrachten. Ze mochten er vrij over vertellen…. Niet alleen mama doet het huishouden maar ook de papa’s helpen flink mee. Ze mochten adhv hun gezinsfoto, die in de kring hangt, vertellen over hun mama.

Tijdens het vrij spel mochten ze net zoals hun mama en papa, experimenteren met de stofzuiger, stoffer en blik en ook de strijk kwam aan bod.

Toen Jules zijn kleren vies maakte, werd de wasmachine ontdekt. De vieze kleren van Jules werden gewassen, opgehangen aan het droogrek en natuurlijk ook gestreken.

Om mama te verrassen voor haar speciale dag waren de peuters druk in de weer, met het knutselen van het geschenkje.

Omdat de meimaand de maand van Moederdag en Maria is, werden de mama’s en Maria in de klas extra in de bloemetjes gezet. De hoeken werden verrijkt met allerlei bloemenspelletjes.

Tussendoor werd het Moederdagversje ingeoefend, en heel wat peuters konden dit supergoed naar voor brengen. Hopelijk hebben de mama’s genoten van hun speciale dag…

Share this Post