menu feb 2016
menu jan 2016
menu dec 2015
   
  Allergenen info:
deze maand
volgende maand

OVERZICHT >

 
 
 
 

 

 
Dikketruiendag Handzame
04/02/2016
“Deze trofeeën zijn te winnen door de kinderen die het meeste kledingstukken aantrekken op de ‘ dikketruiendag ‘.

doelgroep: Allen | auteur: Directie
 
Dikketruiendag: isoleer je lichaam
02/02/2016
Op maandag 15 februari 2016 vindt voor de twaalfde keer de Dikketruiendag plaats.
Ook dit jaar nemen wij met onze school daaraan deel.

Op die dag wordt in onze school de thermostaat een graadje lager gezet. Eén graad minder betekent gemiddeld 7% minder stookkosten en broeikasgassen. Onze school wil daarbij een steentje bijdragen.

We dagen de kinderen van het lager onderwijs uit om op die dag minstens 5 lagen kledij aan te trekken. Aan de kleuters wordt gevraagd om minimum 3 lagen kledij aan te trekken.
De klas waarvan het gemiddeld aantal laagjes het hoogst is ontvangt ‘de isolatietrofee’.

doelgroep: Allen | auteur: Mosgroep
 
Steakfestijn
02/02/2016

doelgroep: Allen | auteur: Oudervereniging Edewalle
 
Iedereen brullie!
28/01/2016
doelgroep: | auteur:
 
Speelweide
26/01/2016
Op Vrijdag 27 november werd de speelweide aangeplant en ingericht. Het gaat om een groenzone van ruim 6000 vierkante meter die de kinderen nog meer speel- en leerkansen moet bieden.

Een tijd geleden werd er een project ingediend bij de provincie West-Vlaanderen voor de vergroening van de speelplaats. Eind juni werd de aanvraag integraal goedgekeurd. In samenwerking met het Regionaal Landschap Ijzer en Polder werd onze speelweide aangeplant met streekeigen groen. Naast het stimuleren van de speelkansen van onze kinderen biedt onze speelweide nu ook een educatieve waarde. Zo kunnen ze het leven in een poel van dichtbij meemaken, de cyclus van de seizoenen concreet volgen en de weg van bloesem tot vrucht bekijken.

De speelweide omvat een poel, speelheuvel, wilgenhut en wilgentunnel, bloemenweide met hoogstam fruitbomen, takkenrail, kampenzone, stappalen, een insectenhotel en een buitenklas. De speelweide werd aangeplant door de kinderen zelf, de leerkrachten en enkele ouders en grootouders. Ze werden ondersteund door de groendienst van de gemeente Kortemark. Tijdens de plantdag konden de kinderen trouwens heel wat workshops volgen rond het thema natuur.

Zo was de oude schuur gezellig ingericht met balen stro en kaarsjes. Precies een Heksenhuisje (zoals de kleuters zelf vertelden) waar we konden luisteren naar verhalen. Het ‘Heksenhuisje’ blijft een tijdje, zo kunnen de juffen en meesters daar nog een leuke activiteit geven.


doelgroep: Allen | auteur: Werkgroep vergroening
 
Nieuw project Cera
19/01/2016
Onze school diende een project in bij Cera. Deze organisatie heeft tot doel diverse projecten financieel te ondersteunen .

We mochten het positieve nieuws ontvangen dat we een bedrag van € 1500 mogen in ontvangst nemen voor de aankoop van een laptop en de licenties van het digitaal programma ‘ WoDy ‘. Dit laat ons toe om kinderen nog accurater te begeleiden.
doelgroep: Allen | auteur: Directie
 
Prettige feestdagen
16/12/2015
Wij wensen iedereen prettige feestdagen toe.

doelgroep: Allen | auteur: Directie
 
Bedankt
27/11/2015
Hartelijk dank aan de leerlingen,personeel en ouders die hebben meegeholpen aan de toffe plantdag in Handzame.

De foto’s tref je aan op de website.
doelgroep: Allen | auteur: De directie
 
Kerstmarkt 2015
24/11/2015
doelgroep: Allen | auteur: Directie
 
Helm op fluo
21/11/2015
Ook onze school neemt deel aan de actie 'Helm of Fluo'.
Deze actie loopt van de herfstvakantie tot aan de krokusvakantie. We willen zo veel mogelijk kinderen naar school laten komen met een fluohesje aan. Wanneer er wordt gefietst naar school promoten we een fietshelm.
Wie naar school komt met een fluohesje en/of een fietshelm verdient stickers. Wanneer er voldoende stickers gespaard zijn verdienen de leerlingen een kleine verrassing.
doelgroep: | auteur: