Thema ‘Griezelspinnen’

Melissa Vandenberghe/ oktober 30, 2022

Net voor de herfstvakantie konden we griezelen met het thema ‘Griezelspinnen’. We gingen maandag op spinnenjacht in onze school, maar veel spinnen vonden we niet. Onze kleuters daarintegen hadden thuis meer geluk. Vol trots toonden ze dinsdag de prachtexemplaren die ze thuis gevonden hadden. Wat een griezelspinnen zaten er daar bij… De juffen waren heel blij dat ze veilig in hun doosje zaten ;).
Deze week stond vooral in teken van media. We gingen aan de slag met het digibord waar we filmpjes over de spin op bekeken en een zoekspel op speelden, we maakten een afdruk van onze handen aan de hand van een stappenplan, speelden een lottospel met een draairad, deden een fotozoektocht met de I-pad om onze spinnen los te laten, …
In onze ontdekbak konden we spinnen uit hun web halen met pincetten. Aan de tafel maakten we spinnenpoten met plasticine . Daarnaast konden we ook experimenteren met spijkerplankjes en elastieken. De week afsluiten deden we met een kookactiviteit. We maakten heerlijke pompoensoep met spinnetjes.Het was alweer een superboeiend thema.

Nu de Annavriendjes het school- en klasgebeuren al goed gewoon zijn is het tijd om volledig naar hun eigen klasje te verhuizen. Dankjewel voor de leuke tijd samen!

Fijne vakantie!

Share this Post